Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Panel nie działa w przeglądarce LINKS

61 Wpisów
3 Użytkownicy
5 Likes
2,635 Wyświetleń
Wpisów: 110
Autor tematu
(@jacekkaczmarczyk)
Pomocny
Dołączył: 3 lata temu

Moglibyście mi jeszcze nieco pomóc bo jestem zagubiony już. Mam podejrzenia takie:

1/ Płytka nie wstaje bo używam GPIOSów, które powodują problem ze startem - raczej to wykluczam, bo znam już dobrze, które piny powodują, które nie i wtykam zawsze tak samo. 

2/ Płytka wstaje ale nie łączy od razu - to wydaje się być prawdopodobne bo bo jakichś tam x godzinach randomowo płytka sie łączy i jest w sieci. 

Jak skonfigurować AFE, aby diodka LED dawała mi info że próbuje łączyć do sieci i migała jak to jest domyślnie. Bo ja zawsze fleshuję i wyłączam przyciski, diody led etc i robię tylko przekaźniki na GPIO. 

Jak skonfigurować ?

 

p.s. płytka wróciła do sieci po 2h od wrzucenia jej w tryb konfiguracji, co niestety kończy się tym, że wraca już w trybie normalnym bo tam mam timeout na zakończenie konfiguracji

 

Odpowiedz
1 Reply
(@jacekkaczmarczyk)
Dołączył: 3 lata temu

Pomocny
Wpisów: 110

a dobra chyab wiem

Odpowiedz
Wpisów: 110
Autor tematu
(@jacekkaczmarczyk)
Pomocny
Dołączył: 3 lata temu

Dobra udało mi się zdalnie ustabilizować te płytki poprzez modyfikację ustawień routera ASUS ZEN AX mini (z meshem). 

Na sieci 2.4ghz - wymusiłem kanał 2, w internetach jest trochę o problem z esp na kanałach 11-13. 

Dodatkowo wybrałem opcję Tryb bezprzewodowy z Auto na "Legacy" w związku z tym jakeiś fajerwerki pewnie wyłączył.

Nie wiem co pomogło ale od ręki płytki się łączą

Odpowiedz
Strona 10 / 10
Udostępnij: