Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Upgrade z 0.6.0 do najnowszego 2.1.1  

  RSS
Booster
(@booster)
Brygadzista

Cześć,

Jak wyżej, aktualizacja nie powiodła się na dwóch sonoffach 🙁 po włączeniu cały czas migają LED i nie reagują na guzik. Jakieś pomysły? czy tylko flash od nowa?

Cytuj
Dodane : 07/02/2020 11:30 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

0.6.0 ??

OdpowiedzCytuj
Dodane : 07/02/2020 11:33 pm
Booster
(@booster)
Brygadzista

Tak, wersja z screenów tej strony tzn na pwno wygląd nie wiem czy wersja była dokładnie ta sama
https://www.smartnydom.pl/firmware-sonoff/konfiguracja/

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 9:24 am
steel_rat
(@steel_rat)
Brygadzista

Skoro aktualizacja się nie udała. To chyba pozostaje programowanie przez kabel. Patrząc na różnice w wyglądzie między v. 0.6 a v1. 4 to chyba były całkiem inaczej napisane. A tak na marginesie jak migają diody to nie jest on w trybie konfiguracji.? Nie masz w powietrzu jakiegoś AP z nazwą AFE?

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 10:27 am
Booster
(@booster)
Brygadzista

@steel_rat nie ma ani sieci WiFi ani nie łączy się z siecą ale to chyba normalne bo pewnie nowa konfiguracja... Nie byłoby problemu jakbym miał łatwy dostęp albo miały wtyczkę usb czy cos 😀

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 11:52 am
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

uuu 0.6.0 - już zapomniałem, że coś takiego było 😉

masz AFE w trybie konfiguracji HotSpot

https://afe.smartnydom.pl/pl/instalacja/instalacja-zanim-zainstalujesz-firmware/aktualizacja-z-wersji-1-x-x

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 11:58 am
Booster
(@booster)
Brygadzista

HotSpot, ale nie ma żadnej Sieci utworzonej przez Sonoffa ani nowego w sieci. Więc jak zmienić konfigurację 😐 A led miga cały czas no nazwijmy to szybko 😉

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 12:00 pm
steel_rat
(@steel_rat)
Brygadzista

Sprawdziłeś wszystkie IP? Może ma teraz inne?. Może przytrzymaj przycisk z gpio0 i się zrestartuje do ustawień domyślnych?

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 12:16 pm
Booster
(@booster)
Brygadzista

@steel_rat Skanowałem całą sieć, przycisk na 3,5,8,12 sekund nie pomaga dalej miga. No nic, Flash mnie czeka 🙁

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 12:29 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

szybko to jest? 1x sek ? częściej ?

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 1:27 pm
bartolomeo
(@bartolomeo)
Majster

Ja miałem podobny problem z tą widocznością w sieci na początku i u mnie pomagało przytrzymanie na 30s + trochę cierpliwości, ale czy to się sprawdzi u Ciebie to Bóg Adrian jeden wie.

OdpowiedzCytuj
Dodane : 08/02/2020 10:56 pm
adrian polubień
Booster
(@booster)
Brygadzista

Kurde zrobiłem flash od nowa i tez tak miga, ale różnica że jak przytrzymam 8s czy 12S to dioda na chwilę gaśnie lecz dalej tak samo nie widze nowej sieci 🙁 ani w mojej sieci nowych urządzeń

OdpowiedzCytuj
Dodane : 09/02/2020 4:41 pm
isom
 isom
(@isom)
Prezes Moderator Zasłużony dla Forum, Donator 2019, Donator 2K20

Czyściłeś pamięć flash ? Pobierz sobie Flash Download Tools 3 .6 i jeden przycisk ERASE a potem wgraj

OdpowiedzCytuj
Dodane : 09/02/2020 5:46 pm
Booster
(@booster)
Brygadzista

Config 
SPI Speed = 40MHz 
SPI Mode QIO
Flash sizze 16bit- C1 
??

OdpowiedzCytuj
Dodane : 09/02/2020 5:56 pm
isom
 isom
(@isom)
Prezes Moderator Zasłużony dla Forum, Donator 2019, Donator 2K20

Nie pytam o parametry wgrywania firmware gdzie SPI Mode lepiej ustawic DOUT , tylko proponuję pobrać program i wyczyścić sonoffa przed wgraniem

OdpowiedzCytuj
Dodane : 09/02/2020 6:18 pm
Booster
(@booster)
Brygadzista

Wiem, dlatego są -> ??
Ale dzięki za pomoc, po wyczyszczeniu udało się ożywić sonoff na AFE. Zrobił sieć 🙂

OdpowiedzCytuj
Dodane : 09/02/2020 6:20 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

@booster patrząc po tym filmiku to tak jakbyś przycisk miał wciśnięty (obudowa go przycisnęła)

dioda wciśnięta po 35 sekundach tam mniej więcej mryga

OdpowiedzCytuj
Dodane : 09/02/2020 8:45 pm
bartolomeo polubień
Udostępnij: