Problem z czujnikie...
 
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Rozwiązany] Problem z czujnikiem magnetycznym AFE Firmware 3.0.2[T5]

kip
 kip
(@kip)
Stażysta

Witam. Nie mogę sobie poradzić z podłączeniem tego czujnika, mam dwa takie same identyczne urządzenia.Na jednym wcześniej kupionym działa idealnie na drugim otwieranie drzwi garażowych działa, nie mogę skomunikować się z czujnikiem magnetycznym.

IMG 2155
Zrzut ekranu 2021 06 27 o 11.38.52
Zrzut ekranu 2021 06 27 o 11.38.26
Zrzut ekranu 2021 06 27 o 11.37.26

 

Autor tematu Dodane : 27/06/2021 11:57 am
lukas121
(@lukas121)
Ekspert Donator 2K19 Zasłużony dla Forum

Tak ma być podłączony czujnik

A ty tylko podłączyłeś między s1 i com

Dodane : 27/06/2021 12:19 pm
kip
 kip
(@kip)
Stażysta

Przy bramie mam to inaczej podłączone zielony przewód mam podłączyć do 11/12 a plusa z COM zmostkować

Zrzut ekranu 2021 06 27 o 12.57.35

 

Autor tematu Dodane : 27/06/2021 12:59 pm
lukas121
(@lukas121)
Ekspert Donator 2K19 Zasłużony dla Forum

Co to za model ?

Dodane : 27/06/2021 1:48 pm
kip
 kip
(@kip)
Stażysta

somfy dexxo optimo

Autor tematu Dodane : 27/06/2021 2:30 pm
lukas121
(@lukas121)
Ekspert Donator 2K19 Zasłużony dla Forum

Zasilanie piny 7,8

Sterowanie piny 11,12

Czujniki magnetyczne jak na rysunku.

Dodane : 28/06/2021 6:59 pm
kip
 kip
(@kip)
Stażysta

Patrząc na sterownik od lewej wyjście OUT idą na pin 11,12,(12 dodatkowo na czujnik magnetyczny), zasilanie idzie na piny 7,8. S1 lub S2 na drugi przewód magnetyczny(mam jeden czujnik). COM do "+" ?

Autor tematu Dodane : 28/06/2021 8:28 pm
lukas121
(@lukas121)
Ekspert Donator 2K19 Zasłużony dla Forum

OUT piny 11,12

zasilanie piny 7,8

plus w sterowniku mostkujesz do com, jeden przewód czujnika do s1, drugi przewód do minusa.

Dodane : 28/06/2021 8:44 pm
kip
 kip
(@kip)
Stażysta

DZIAŁA !!!!  Wielkie dzięki za pomoc

Autor tematu Dodane : 28/06/2021 9:17 pm
Udostępnij: