Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z uruchomieniem SONOFF z przełącznikiem bistabilnym

mmhouse
(@mmhouse)
Młodzik

Witam,

Zauważyłem, że zastosowanie przełącznika bistabilnego podłączonego do pinów 3,4 (GPO1 + masa) w stanie zwierania powoduje, iż SONOFF po utracie zasilania nie jest wstanie się uruchomić (nie nawiązuje połączenie z WiFi).

W przypadku gdy ww. piny są rozwarte, to nie występuje ten problem. 

Dziękuję i pozdrawiam

MM

 

 

Cytuj
Autor tematu Dodane : 18/05/2018 11:34 am
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

ktora wersja firmware?

OdpowiedzCytuj
Dodane : 18/05/2018 2:31 pm
mmhouse
(@mmhouse)
Młodzik

Obecnie mam najnowszą wersję 1.2.2 [T0] ale ten problem występuje również we wcześniejszej wersji. 

OdpowiedzCytuj
Autor tematu Dodane : 18/05/2018 8:53 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

dzięki - będę analizował / naprawiał

https://github.com/tschaban/AFE-Firmware/issues/321

OdpowiedzCytuj
Dodane : 18/05/2018 8:59 pm
cholek3
(@cholek3)
Młodzik

Witam

Przepraszam, że tak podepnę się pod temat, ale nie wiem, czy nie mam podobnego problemu. Mianowicie.... 

Mam sonoff RF, z którym mam problem od samego początku, zarówno na oryginalnym oprogramowaniu jak i Tasmota.

Gdy odłączę go od zasilania i podłączę ponownie po np 5 minutach, to nie działa (nie włącza się dioda, nie łączy się z WiFi, itp). Muszę odczekać conajmniej 24h, żeby ponownie się włączył i działał normalnie.

Wszelkie sugestie mile widziane. 

OdpowiedzCytuj
Dodane : 19/05/2018 6:53 pm
Udostępnij: