Zmieniłem Domoticza 2022.1 na Domoticza 2026.1 i w tym nowym żaden czujnik temperatury nie pokazuje wartości , IDX-y są prawidłowe ,urządzenia typu zał.- wył działają tylko czujniki temp nie . Co mogę zrobić żeby było je dalej widać ?
malo szczegolow. czujniki na jakim sofcie są, masz uruchomiony serwer mqtt, domoticz jest do niego podlłączony, uwierzytelniony?
Witam
Dzieki za zainteresowanie wątkiem . ESP wszystkie maja sprawne czujniki ustawione IDX-y Domoticz w wersji 2026.1 ma wgrane ustawienia z wersji 2022.1 żeby wszystkiego nie robić od nowa .Ja każda zmianę w Domoticz zapisuje by szybko wrócić do najnowszych ustawień, jeśli podepnę dysk z wersja 2022.1 to natychmiast pojawiają się czujniki temp. z ESP bez żadnej ingerencji. soft w ESP to-
ESP_Easy_mega-20200310_test_beta_ESP8266_4M1M w ESP jest wszystko dobrze i działa do starej wersji Domoticz leciało po IDX odczyt temp i tyle. Raspberry Pi jest online komunikuje się z nim przez putty.Doczytałem sie gdzies ze nowy domoticz już nie wspiera wersji z IDX-ami
PS serwera mqtt nie mam bo nie był mi do tej pory potrzebny.
Temat rozwiązany znalazłem przyczynę.
jak zamykasz temat to przynajmniej podaj co bylo problemem, wiem ktos kiedys bedzie czytal i moze mu sie przydac.