Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Panel nie działa w przeglądarce LINKS

61 Wpisów
3 Użytkownicy
5 Likes
2,636 Wyświetleń
adrian
Wpisów: 3949
Admin Zasłużony dla Forum, Patron Strony
(@adrian)
Szefu
Dołączył: 10 lat temu

Mógłbyś mi pomóc jakoś żebym sobie takie środowisko VPN podobne do Twojego zestawił i potestował z AFE?

Odpowiedz
Wpisów: 110
Autor tematu
(@jacekkaczmarczyk)
Pomocny
Dołączył: 3 lata temu

moge Ci dać wjazd do mnie przez OPENVPN tam ustawię co trzeba, ale mniej więcej robię tak: 

 

1/ host server raspberry - tam w subnecie mam 3 ESP na hoście jest openvpn server i do niego się łącze ze stacji roboczej )windows 10)

2/ na hoście o adresie 192.168.68.111 robię 

sudo iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 192.168.68.115:80
1027

sudo iptables -t nat -A POSTROUTING -j MASQUERADE

oraz sysctl ipforward = 1 

Jak sprawdzam redirect portów via VPN na kamerach IP dauha/ hik vision to wszystko śmiga, jak do redirecta wstawię ESP (.121) to totalnie zamula.

 

jak wchodzę z hosta raspberry bezpośrednio na .115 z konsoli to jest spoko, zarówno curl jak i links działa odpala szybko stronę główną (nie działa tam submit ale temat znasz). Jak wchodzę  windowsa via VPN to ładuje i ładuje, czasami jak zostawię przegądarkę na godzinę to coś tam się załaduje i odświeży ale jest to totalnie losowe ;( 

 

 

 

 

Odpowiedz
Wpisów: 110
Autor tematu
(@jacekkaczmarczyk)
Pomocny
Dołączył: 3 lata temu
image

o tym mówię - po 10 minutach jak wcisnę refreasaha przeglądarki to trochę pomęczy...

Odpowiedz
Wpisów: 110
Autor tematu
(@jacekkaczmarczyk)
Pomocny
Dołączył: 3 lata temu

cdn. wrzuciłem jakimś cudem w config, ale nowu to samo nie chce załadować 😉 na windowsie prawie wcale, a w linksie czasem zaskoczy ale bardzooooo wolno, ale jak się ożywi to spod linksa mogę cały skonfigurować i zapisać config

Odpowiedz
Wpisów: 110
Autor tematu
(@jacekkaczmarczyk)
Pomocny
Dołączył: 3 lata temu

pi@home:~ $ curl -v 192.168.68.115
* Trying 192.168.68.115:80...
* Connected to 192.168.68.115 (192.168.68.115) port 80 (#0)
> GET / HTTP/1.1
> Host: 192.168.68.115
> User-Agent: curl/7.74.0
> Accept: */*
>
* Empty reply from server
* Connection #0 to host 192.168.68.115 left intact
curl: (52) Empty reply from server

Odpowiedz
Strona 2 / 10
Udostępnij: