Forum Smart'ny Dom

Kamera w Domoticz
 

Kamera w Domoticz  

Strona 2 / 2
  RSS
muchac35
(@muchac35)
Brygadzista

Witajcie

przyszedł czas na podłączenie kamery do domoticza i mam problem. Posiadam starą kamerę Camspot 3.1 i o dziwo udało mi się ja dodać częściowo w domoticzu ale jest taki problem że gdy ją dodaje i wciskam test połączenia ukazuje się obraz z kamery tak jak na screenie ale gdy chcę już włączyć w okienku to jest zielony obraz z ikoną kamerki tak jak na załączonym screenie

proszę o podpowiedz

edit: podobny problem jest tu opisany tyle że z kamerą podłączoną bezpośrednio do malinki przez USB

https://www.youtube.com/watch?v=RIwwaded718

 

OdpowiedzCytuj
Dodane : 14/01/2020 1:06 am
isom
 isom
(@isom)
Dyrektor Moderator Zasłużony dla Forum, Donator 2019

@muchac35 adres URL Grafiki to nie jest strumień wideo . Znajdz sobie na tej stronie https://www.ispyconnect.com/man.aspx?n=Overmax

jak powinien wyglądać adres JPEG dla tej kamery 

OdpowiedzCytuj
Dodane : 14/01/2020 9:49 pm
muchac35
(@muchac35)
Brygadzista

@isom

kurcze nie dam rady sam moja kamera to Overmax CAMSPOT 3.1

wygenerowałem taki link

http://admin:xxxxxxx @192.168.2.111/cgi/snapshot.cgi?action=getdata&channel.1.capture=true&channel.1.resolution=1

ale nie działa nie rozumie dlaczego gdy wpisałem to co wczesniej pisałem w poście to podglad testowy jest z kamery a gdy włącze juz normalnie to nie ma obrazu

a czy strumień obrazu rozpoczyna sie od rtsp?

OdpowiedzCytuj
Dodane : 19/01/2020 9:11 pm
Strona 2 / 2
Udostępnij:



Udostępnij
  • 1
    Share

Proszę Zaloguj Się lub Zarejestruj