Forum Smart'ny Dom

[Rozwiązany] AFE FIRMWARE 1.3.2.T2  

  RSS
ajgor
(@ajgor)
Młodzik

Cześć.

Szukałem na forum i nie znalazłem rozwiązania.

Komenda "http://192.xxx.xx.xx/?device=relay&name=AFE1&command=get"wraca:

{"device":"relay","name":"AFE1","command":"get","status":"error"}

Nazwa i adres IP zgodne z konfiguracją.


Dodane : 26/12/2018 9:59 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

Hej, skąd bierzesz nazwę AFE1 ?

OH2+AFE

Dodane : 27/12/2018 12:03 am
ajgor
(@ajgor)
Młodzik

Taką nazwę nadałem podczas konfiguracji. 

Device: AFE1

Dodane : 27/12/2018 11:17 am
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

 Wpisz nazwę przekaźnika nie urządzenia.

jesli nie zmieniałeś wartości domyślnej to nazywa = switch

OH2+AFE

Dodane : 27/12/2018 11:39 am
ajgor
(@ajgor)
Młodzik

Bez zmian:

http://192.168.1.16/?device=relay&name=switch&command=on

{"device":"relay","name":"switch","command":"on","status":"error"}

 

Konfiguracja wygląda tak:

Name is used for device identification within your LAN and a device's hotspot name used for configuration mode

Max 16 chars

Hardware configuration

Select connected items to your device

None12
None1
None12

 

Dodane : 27/12/2018 12:09 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

Podeslij screenshot Relay Configuration

OH2+AFE

Dodane : 27/12/2018 12:14 pm
ajgor
(@ajgor)
Młodzik

Załączyłem screenshot. Czy o to chodzi?

Dodane : 27/12/2018 12:28 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

Nie ten - ale nie masz przekaźnika żadnego - wiec przełączanie przekaźnikiem nie zadziała. 

Relay = przekaźnik 

przelacz sobie interfejs na PL 

i ustaw Number of Relays na tyle szt ile masz w urządzeniu - nie wiem do czego wgrałeś to AFE

OH2+AFE

Dodane : 27/12/2018 12:38 pm
ajgor
(@ajgor)
Młodzik

Wgrałem do Sonoff Basic R2.

Dodane : 27/12/2018 1:04 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

no i ? - ustawiles liczbe przekazikow? w sonoff jest 1 na gpio 12

OH2+AFE

Dodane : 27/12/2018 1:26 pm
ajgor
(@ajgor)
Młodzik

Nie widzę u siebie przekaźnika.

Dodane : 27/12/2018 1:42 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

Powtarzam jeszcze raz pytanie - ile ustawiłeś przekaźników - załącz screenshot z pierwszej strony konfiguracji

OH2+AFE

Dodane : 27/12/2018 2:53 pm
ajgor
(@ajgor)
Młodzik

Już ustawiłem i jest OK. Przepraszam za zawracanie głowy. W konfiguracji widziałem tylko słowo "Brak", jedynka jakoś mi umknęła.

Dzięki za cierpliwość i pomoc.

Dodane : 27/12/2018 3:04 pm
Udostępnij:



Udostępnij
  • 1
    Share

Proszę Zaloguj Się lub Zarejestruj