Forum Smart'ny Dom

[Rozwiązany] So off basic I are 1.3.1 T1 gpio nie włącza relaya  

  RSS
sedini
(@sedini)
Stażysta

witam zainstalowałem afe i w ustawieniach mam switch gpio0 monostable controlling ustawiłem only  relay

I tutaj mam select relay controlled by switch I tu mam "none" I nie mam nic do wybrania.

Mam zamiar przylutowana do tego przycisku 2 przewody i podłączyć pod włącznik dzwonkowy żeby manualnie włączać swiarlo.

Ma ktoś pomysł co jest nie tak ?

 

Dodane : 08/01/2019 1:27 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

a ile ustawiles przekaźników ze jest w urządzeniu - pierwsza strona konfiguracyjna?

OH2+AFE

Dodane : 08/01/2019 1:29 pm
sedini
(@sedini)
Stażysta

Nie ustawiłem ale teraz po przedstawieniu i kliknięciu w jakąjolwiek zakładkę po lewej mam komunikat strona nie dostępna. Po wpisaniu IP nie mam żadnych zapisanych ustawień.

 

Działa na inne przeglądarce.

W ustawieniach relay coś zmieniać ? Tam znowu jest gpio do wyboru dać też na 0 ?

Dodane : 08/01/2019 1:33 pm
adrian
(@adrian)
Prezes Zasłużony dla Forum, Patron Strony

no to tak ogólnie,

  • jak ustawisz, ze jest brak przekaźników w urządzeniu to nie mozesz poźniej wybrać którym sterujesz, bo skonfigurowane jest, że nie ma przekaźników
  • Co do konfiguracji GPIO to musisz wiedzieć konfigurując urządzenie do czego podłączone jest co. Jesłi masz na GPIO 0 przycisk to juz nie masz na nim przekaźnik
  • jak rozumiem to jest sonoff to zobacz w ten wątek.  Z tego co pamitętam to jest GPIO 12 lub 13

OH2+AFE

Dodane : 08/01/2019 1:54 pm
sedini
(@sedini)
Stażysta

Dziękuję działa poczytałem poradnik

Dodane : 08/01/2019 1:55 pm
Udostępnij:



Udostępnij
  • 1
    Share

Proszę Zaloguj Się lub Zarejestruj